Zobacz pozostałe edycje:

Facebook

Wykonanie miejsc postojowych wraz z chodnikiem wzdłuż ul. Rymera

Identyfikator: 29-OBB003. Złożone w kategorii: Projekty osiedlowe dla osiedla Wojska Polskiego przez Marcin Kołodziej.

Szczegóły projektu

Wykonanie parkingu na wysokości ściany wschodniej budynku Spółdzielców 43 wzdłuż chodnika przy ul. Rymera od wjazdu na parking przy budynku wielorodzinnym Spółdzielców 43 do istniejącego chodnika z kostki brukowej przy stacji transformatorowej przy Szkole Podstawowej nr 1.

Zakresem inwestycji projektu jest powstanie nowych miejsc postojowych dla mieszkańców wykorzystując obecny chodnik. Wykonanie właściwej podbudowy pod przyszłym parkingiem i chodnikiem, ułożenie płyt żurowych pod miejscami postojowymi o grubości 8 cm, ułożenie kostki brukowej pod ciągiem dla pieszych, szarej o grubości 8 cm wraz z wykonaniem obrzeży.

Inwestycja jest odwzorowaniem istniejącego parkingu wraz z chodnikiem, która powstała kilka lat temu od bramy wjazdowej do Szkoły Podstawowej nr 1 do stacji transformatorowej.

Celem projektu jest powstanie dodatkowych miejsc postojowych wraz z ciągiem pieszych w rejonie 3 budynków wielorodzinnych, które ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa mieszkańców osiedla a także poprawi estetykę otoczenia.

Powierzchnia parkingu i chodnika ok 250 m2.

Lokalizacja

Ul. Rymera wzdłuż ściany szczytowej budynku wielorodzinnego przy ul. Spółdzielców 43.

Działka 384/79.

Autor

Marcin Kołodziej

Szacunkowy koszt przedsięwzięcia: 100 000,00 zł

Wrzuć linka na swój profil

Podoba Ci się ten projekt? Chcesz, by został zrealizowany? Im więcej osób dowie się o nim i poprze podczas głosowania, tym większe szanse będzie miał na realizację. Udostępnij go na swoim profilu by dowiedzieli się o nim Twoi znajomi!